zondag 6 februari 2011

Hoe leuk kan 6 seconden zijn ?

"Ik wil het, ik wil het, ik wil het" *

De winter heeft nu wel lang genoeg geduurt ! Ik verlang nu naar mooie lange zomerse dagen. Elke dag kijk ik verlangend naar buiten en mijn handen beginnen te jeuken om de tuin weer voor de zomer in te richten. De tuinstoelen weer naar buiten, compleet met de dikke kussens waar ik menig uurtje in kan liggen om van die o-zo-heerlijke zon te genieten. Niet zo'n mager zonnetje, nee gewoon van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kunnen genieten van de zon ! Dat we de tuindeuren de hele dag wagenwijd open kunnen laten staan. Dat we ons ontbijt eerst gaan gebruiken in ons Turkse schaduwhoekje en dat ik daarna verhuis naar de tuinstoelen op het terras, die in horizontale stand breng en met een boek erbij echt de hele dag kan genieten van de zon.

Af en toe een glaasje karnemelk ter verfrissing en op moment dat ik serieuze zweetdruppels op m'n voorhoofd krijg mij even ga afkoelen onder onze buitendouche ( aanrader ! ). Zo na een uurtje lezen in de zon worden m'n ogen zwaar en val ik zo heerlijk in slaap. Als het me echt te warm wordt verhuis ik weer even naar ons Turkse hoekje om daar even bij te komen, maar lang hou ik dit meestal ook niet uit omdat de zon mij weer verleidelijk roept. Dan maar wat vaker onder de buitendouche !

Zodra de vijf in de klok komt lokt de koelkast waarvan ik weet dat daar heerlijke witbiertjes in liggen. En dan o-zo-heerlijk op het terras in de zon genieten van een heerlijk witbiertje compleet met schijfje citroen mmmm ...
Na zo'n 1ste witbiertje volgt eigenlijk onvermijdelijke een 2e en een 3e. Uiteraard heb ik de dag ervoor er al rekening mee gehouden dat het mooi weer zou zijn, dus heb ik 's avonds al mijn favoriete pastasalade met zalm gemaakt zodat alles lekker kan intrekken en ik op de dag zelf alleen maar een foccaciabroodje in de oven hoef af te bakken. En al dat lekkers gewoon  buiten op het terras kan opdienen en lekker buiten eten.

Als de zon weg is krijgen we altijd even het dilemma waar we gaan zitten : het gezellige terras of het gezellige Turkse hoekje. Tegen middernacht even naar binnen om het nieuws te kijken op tv ( inclusief weerbericht voor de volgende dag ! ) waar de ventilator staat te draaien omdat het zo warm is, dat het zelfs binnen de tropische temperaturen heeft bereikt. Dan elkaar aankijken en zeggen dat het toch echt zonde is om nu naar bed te gaan, tis trouwens toch te warm om te gaan slapen en dan weer heerlijk naar buiten gaan om te genieten van het buiten zijn met nog een drankje. En op moment dat we dan toch naar binnen gaan om te gaan slapen, de wetenschap te hebben dat ik morgen vrij ben en het wederom weer zo'n stralende zonnige dag te krijgen ! "Ik wil het, ik wil het, ik wil het"*

*"Ik wil het, ik wil het, ik wil het", dit zeggen wij altijd tegen elkaar als we iets willen, terwijl we weten dat het ( nu) niet mogelijk is. Komt van een oud reclamefilmpje met Loes Luca.