donderdag 16 december 2010

Jans is in Kerstsfeer

Afgelopen dagen bezig geweest om ons huis in kerstsfeer te brengen. Een kerstboom hebben we om diverse redenen al jaren niet meer. Grootste argument om dit niet meer te doen is vanwege het feit dat we altijd kat(ten) hebben. We hadden altijd een kerstboom met kluit zodat tie al behoorlijk verankerd in een pot stond. Keek altijd jaloers naar zo'n mooie Nordmann gekapte boom, maar we wisten dat dat voor ons geen optie zou zijn. We hadden namelijk Ontdekt dat de katten in training waren gegaan ! Een boek over bergbeklimmen lag al bij ze in de mand. En toen we de stijgijzers, houwelen en het touw hadden gevonden, wisten we het zeker : ze wilden op Kerstboomexpeditie !

Dus in ons huis stond altijd een saaie, maar degelijke boom met kluit die we op diverse plekken ook nog een verankerd hadden met keilbouten in de muur geslagen. De boom altijd maar voor driekwart gevuld, want tja die glimmende ballen en slingers waren ook altijd o-zo verleidelijk voor die beesten. Eerste paar jaar wel geprobeerd, maar dan kwamen we thuis en de helft van de ballen en slingers lagen stuk op de grond. En laf als de katten waren wezen ze altijd met een poot naar elkaar : "dat heb ik niet gedaan, dat deed hij !".

Ander argument om geen boom meer te nemen is de kou. Wel eens geprobeerd om een mand met polderklei gevuld te krijgen terwijl het vroor ? Tig tijd buiten met z'n tweeën buiten in de kou staan blauwbekken en dan zo'n zware mand inclusief boom in de kamer zien te krijgen. Ging meestal goed totdat we bij de deur kwamen, dan moest de mand schuin, anders paste die niet naar binnen. In films en reclames ziet dit er altijd gezellig en sfeervol uit als mensen de kerstboom plaatsen maar bij ons was er op dat moment weinig stemmigs aan. 



Maar eigenlijk brengen de lichtjes de sfeer en heb om een kerstsfeer te krijgen op diverse plekken beneden nepgroene guirlandes met lichtjes opgehangen en die versierd met kerstballen en slingers. Hier en daar wat extra kaarsen, buiten bij het tuinhuis hangen inmiddels ook kerstlichtjes en ik ben zeer tevreden. 

3 opmerkingen:

  1. Je mag inderdaad tevreden zijn. Het ziet er gezellig uit! Ik ben nog niet zo ver,hopelijk het week-end. Wat betreft de katten: een kerstboomexpeditie is toch leuk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toevallig : ik zet net geen seconde geleden een berichtje op jouw blog !

    Ja, Branc zou wel willen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt toch maar weer mooi een sfeer weten te creeren. Het ziet er weer gezellig uit maar dat ben ik niet anders gewend met jou. Om het plaatje straks compleet te maken zou ik nog graag die mooie gedekte dis willen zien en jullie in gala. Ik zie het helemaal voor me: de heer en mevrouw huppeldepup in Kerstsfeer.

    liefs Drienie

    BeantwoordenVerwijderen