woensdag 22 december 2010

Vakantieleed ( deel 2 )

Net zoals mijn vorige vakantieleed verhaal speelde dit zich ook af in Frankrijk. We zaten in Fécamp ( Normandië) op een prachtcamping. Bovenop op een klif, uitzicht over de stad, zee en elke avond een privé zonsondergang( zie foto hiernaast ). Qua camping is dit wel de mooiste waar we ooit gestaan hebben We liepen elke avond de camping af naar beneden en dan zat je gelijk midden in de stad. Prachtige omgeving met spectaculaire uitzichten vanaf de kliffen langs de kust. Je kunt uren wandelen ( zie 3e foto )zonder een mens tegen te komen. Ook niet onbelangrijk : de likeur Dom Benedictine wordt hier gemaakt ! En omdat we de lokale specialiteiten willen proeven is hier menig glaasje daarvan door onze kelen gegleden.  

We zaten daar in juli en hebben daar ook de nationale feestdag op 14 juli meegemaakt. Geen idee wat we konden verwachten, 's avonds naar beneden gewandeld en benieuwd wat er zou gebeuren. De hoofdstraat was afgezet en langs beide kanten stond het vol met mensen. Op moment dat het donker begon te worden zagen we vanaf een berg op een gegeven moment allemaal lichtjes verschijnen. Er loopt een weg langs de berg, die slingert zich naar beneden ( zie foto hiernaast ) en daar kwamen allemaal motoren naar beneden gereden. De motoren verzamelden zich in de hoofdstraat. Op een gegeven moment was de straat al helemaal vol maar er bleven vanaf de berg motoren naar beneden rijden. Een prachtig gezicht en met het overweldigende geluid van al die motoren was het echt een heel spektakel.  Uiteraard werd deze avond ook afgesloten met vuurwerk. Dit schijnt een jaarlijks terugkerende gebeuren te zijn en er komen gemiddeld zo'n 1500 ! motorrijders op af.

Op een dag kwamen we 's avonds bij onze camping terug en zagen dat vlak achter ons 4 tenten erbij gezet waren. Het was duidelijk dat die allemaal bij elkaar hoorden : 1 grote tent en 3 kleine koepeltentjes. Ze zagen er allemaal gloedjenieuw uit. Niemand was op dat moment aanwezig, dus we hebben die nieuwe tentjes nog even van dichtbij bekeken. Later op de avond kwamen er 2 stationwagens aan en werd duidelijk dat deze mensen bij de nieuwe tenten hoorden. Het waren Nederlanders met 5 kinderen en aan hoe de ouders werden aangesproken en uit de gesprekken begrepen we dat het een samengesteld gezin was die voor het eerst gezamenlijk op vakantie was. Wij zaten lekker bij onze tent te genieten van wederom een heerlijk glas Benedictine en maakten ons later op om naar bed te gaan. Heerlijk geslapen, maar werd 's ochtends vroeg wakker door de buren. Toen ik wat minder slaperig werd begreep ik dat ze ruzie hadden. Er zijn nog steeds mensen die denken dat zodra je de rits van je tent dicht ritst, je dan gelijk ook het geluid binnen de tent houdt. In eerste instantie was het komisch : het begon met een misverstand. De vrouw had aan de man gevraagd of ze nog wel verder zouden gaan. Zij bedoelde of ze hier op deze camping zouden blijven of dat ze verder zouden trekken. De man begreep dit anders en begon bloedserieus over hun relatie te praten of ze daar nog wel verder mee zouden gaan. Blijkbaar waren er wel wat twijfels want de ruzie liep hoog op !

Intussen lag ik nog steeds in de tent en voelde dat ik nu toch echt eerst naar de wc moest. Dilemma, want ik wilde nu toch ook echt de rest van de ruzie horen. Overlegd met Ron of ik er naar toe zou lopen om te vragen of ze hun ruzie even voor 5 minuten konden opschorten, maar dat vond hij niet zo'n goed idee. Dus ik ren de tent uit richting wc's, doe daar snel m'n behoefte om daarna weer richting tent te lopen. Toen ik daar aan kwam was de hel losgebarsten : de vrouw stond met een verwoede blik in haar ogen de tentharingen los te rukken uit de tenten, overal stonden de kinderen te huilen in hun pyjama's en het was duidelijk : Ja, ze gingen verder ( naar huis !) en nee, ze gingen niet verder met hun relatie. Het hele gebeuren was in- en in triest. 1 van de kinderen, duidelijk een zoontje van de moeder, probeerde haar te troosten en zei dat hij het best even leuk had gevonden. De kinderen werden ter plekke aangekleed, er werd niet gewassen, geen tanden gepoetst en niet gegeten en de hele zooi werd zo de 2 stationwagens in gekieperd. De kinderen werden verdeeld over de auto's en het hele spul vertrok de camping af, ons geschokt achterlatend. Soms kun je wel lachen om vakantieruzies, maar ik vond dit zo erg. Die kinderen die zo de auto ingezet werden, hun vakantie werd hun ontnomen en dan zo geconfronteerd moeten worden met ruzies van hun vader/moeder. Heb de verdere vakantie toch regelmatig aan die kinderen moeten denken.

1 opmerking:

  1. Vreselijk voor de kinderen die zoiets moeten meemaken en de vorige relatie van de ouders was ook niet gelukt. Wie weet wat ze al meegemaakt hadden? En dan zo je vakantie eindigen. Ik kan me voorstellen dat het je de hele vakantie nog bezig hield.
    Dan nu vrolijker dingen. Je ging natuurlijk voor die lekkere likeur Dom Benedictine naar die locatie. Gelukkig had je die nog als troost na dat drama van het gezin. Het lijkt me daar bij Fécamp wel prachtig om te wandelen. Die motoren wat een geweldig zicht moet dat zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen