woensdag 20 oktober 2010

Ding 9

Hoe en waar zou je een weblog kunnen inzetten? Intern en extern?
Volgens mij moet je daar goed over nadenken. Intern : volgens mij lukt het niet om iedereen daar consequent naar te laten kijken of daar berichten op te laten zetten. Extern : Alleen een weblog met info wat voor een bepaalde doelgroep interessant zou kunnen zijn en wat dan ook goed wordt bijgehouden. Mooi voorbeeld hiervan is Karin's weblog, wordt mooi bijgehouden en een link hiervan zou wat mij betreft goed op onze website passen.

Wat zou je allemaal met RSS kunnen doen om je dienstverlening te verbeteren?Uiterst selectief zou je afhankelijk van je specialisme op een aantal sites kunnen abonneren. Je blijft dan wel erg up-to-date.

Kun je foto editors gebruiken voor aankondigingen?
Een eye-opener voor mij. Uiteraard wist ik van het bestaan af, in het begin ook veel gebruikt, de laatste jaren weinig meer mee gedaan en merk nu dat de mogelijkheden enorm zijn uitgebreid en er steeds mooier gaan uit zien.

Of zie je deze toepassingen helemaal niet van nut zijn voor de bibliotheek? Vind je het alleen voor privé-doeleinden van belang?
Zie hier boven. Voor privégebruik ga ik dit ook zeker vaker gebruiken !

Wat merk je, nu je de eerste dingen hebt leren kennen, van blogs, RSS, online fotoalbums in de wereld om je heen? Hoor je die termen nu meer? Kijk je met een andere blik rond op het web?
Alleen het RSS was voor mij onbekend om mee te werken, dus  echt een verandering heeft het bij mij nog niet gebracht. Wil niet zeggen dat ik deze cursus niet leuk vind ! Ben er juist razend enthousiast over !

Wat zijn jouw ideeën over hoe gebruikers van de bibliotheek(site) dingen, informatie kunnen toevoegen?
Hier ben ik altijd wat huiverig voor : vaak ontaard dit soort dingen in nietszeggende info of wordt er simpelweg niets op geplaatst.

Als ik even ga "koppensnellen" bij de nog komende Dingen, dan zitten er zeker dingen tussen die voor mij nieuw zijn !

3 opmerkingen:

  1. Hoi Janny,
    Ik "doe" steeds weer een paar blogs die ik nog niet gezien had, en vanavond was ook jij aan de beurt.
    Leuke fotoslideshow en goede impressie van je andere vakantie!
    Uit jouw blogs komt je affiniteit met computers voor mij duidelijk naar voren, en je bent positief kritisch, prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeiesmorgens,

    Mooie slideshow. Ik ga deze zeker uitproberen!
    En wat ben je al ver met je ontdekkingsreis.
    Je blog is helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij stoomt lekker door! Misschien kan jij je weblog aanbieden aan een reisburo,om de mensen alvast lekker te maken voor een vakantie in Dalyan, Egypte of ' gewoon' Brabant. Als ik het zie en lees gaat het vakantiekriebelen!

    BeantwoordenVerwijderen