woensdag 10 november 2010

Ding 21

Wel een btje saaie stof, moet eerlijk zeggen dat ik in dit geval de Engelstalige teksten heb overgeslagen. Bizar om te lezen en om te bedenken dat we 20 jaar geleden nog met de kaartcatalogus werkten ...

Grappig om te lezen vond ik het stukje van de weblog "mijn insziens" waar met lof geschreven wordt over Worldcat. En dat in vergelijking met andere catalogi. Citaat:  "In de meeste bibliotheekcatalogi gebeurt namelijk al jarenlang niets noemenswaardigs. Niets waar je de blits mee kunt maken in ieder geval. Het betreft meestal verbeteringen van functionaliteiten die helemaal niet functioneel bleken te zijn. Dat soort dingen." Hoe herkenbaar !

Gekeken in de catalogus van de OBA en uiteraard in Worldcat. Prachtig dat lezers zelf recensies, tags, waarderingen kunnen invullen. Maar wordt het er duidelijker van ? Waar blijft de betrouwbaarheid ? Of onderschatten we de klanten ? Vanmiddag nog met Diana gesproken over Zoek & Boek, aquabrowser en de Bicatcatalogus in de nieuwe website. Wat zegt een klant deze termen ? En hoe weten ze het verschil tussen al die catalogi ? Ik denk dat de tijd rijp is voor 1 ( landelijke ) catalogus. Onze bibliotheek in Worldcat is een stap in de goede richting ! De catalogus mag wel wat aantrekkelijker vormgegeven worden in ieder geval  de boekomslagen erbij ! Dit is anders wel erg saai en nodigt nu niet uit om een onbekende titel te lenen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten