zaterdag 6 november 2010

Droomplekken om te Ontdekken

Vakantiedromen, wie heeft ze niet ? Plekken waar je  nog een keer heen wilt ! Hieronder een selectie van onze droomplekken die we graag een keer willen gaan Ontdekken.

Met stip op nummer 1 : Marroko, dat lijkt ons he-le-maal geweldig ! Niet in zo'n groot hotel aan de kust, maar overnachten in Riads. De plaatsen Marrakech ( maar waarschijnlijk is Marrakech alweer te toeristisch ), Chefchaouen, Fes, Kasbah, Meknes en de oase Laayoune aandoen. Rondlopen in echte oude medina's, de oosterse cultuur, de prachtige geuren en waanzinnige  exotische kleuren, overnachten in de woestijn, 's ochtends om 5.00 wakker worden van de oproep van de imam, wat een droom moet dit zijn !

                         









Of wat te denken van een subtropisch eiland ? Ergens op de Malediven, de Seychellen, de Kaapverdische eilanden, of waar het maar mooi weer is en het soort stranden als dit heeft. Je douche is de zee, boek erbij en heerlijk hangen in je hangmat. Privestrand voor het huis en overdag de keuze maken of je lekker bij je huisje op het strand blijft of een dag op pad gaat ...













Istanbul, daar willen we ook graag nog een keer heen ! Naar het Topkapipaleis, de Blauwe Moskee bezichtigen, varen over de Bosporus en natuurlijk ronddwalen in de Bazaar. Wel zijn we ooit in Izmir geweest, was ook geweldig ! Niet zo toeristisch als Istanbul zal zijn. Weet nog dat toen er een oproep tot gebed kwam, dwars door de hele stad, ook in winkels een meterslange rij mensen op hun uitgerolde matjes hun gebed deden. Speciaal om daar bij te zijn ! Gezien mijn kleding zou je zeggen dat ik daar niet al te veel uit de toon zou vallen, maar we werden wel bekeken als bezienswaardigheden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten