zaterdag 6 november 2010

Ding 15

Ja, Google Maps en Streetview, dat is toch wel een van mijn favoriete onderdelen ! Toch al een behoorlijk aantal jaren hier mee bezig. Kijken of de exacte plek van onze vakantieaccomodaties wel liggen zoals ze beschreven worden. Is het echt wel op loopafstand van een dorpje ? Hoe ver ligt het van het strand af ? Hoe ziet de omgeving eruit ? Welke foto's/ video's zijn daar geplaatst ? Streetview Ontdekte ik een aantal jaren geleden toen de Tour de France door NormandiĆ«/Bretagne kwam. In die omgeving zijn we een aantal jaren op vakantie geweest ( later daar meer over ) en ik was verbaasd hoe je gewoon door een straat kunt "lopen" en dan ook nog eens links-en-rechts van je af kunt kijken.  Recentelijk nog met mijn schoonvader veel lol gehad met Streetview. Hij is geboren en getogen in Den Haag. Thuis kunnen we de pc doorschakelen naar onze tv en met het draadloze toetsenbord en muis naast de tv gaan zitten en hij noemde een aantal straatnamen in Den Haag. Mijn schoonvader is 89 jaar en heeft helemaal geen kennis van pc's. Hij wist niet wat tie zag, deed me ff denken aan Catweazle !

Net Ontdekt : voor degene die een 3Dbril hebben : als je in Streetview zit, klik met je rechtermuisknop en kies dan voor "3D mode on". Dan sta je pas echt in een straat ! 


Poosje geleden heb ik alle collega's een mail gestuurd met daarin vermelding van een boek waar ik erg enthousiast over was : "De aarde vanuit de hemel". Prachtig fotoboek met foto's van over de hele wereld gemaakt vanuit vogel- perspectief. Bij de foto's staan ook de coordinaten vermeld, deze kun je overnemen in Google maps en je vliegt er gewoon heen. Hier heb ik me menig uurtje mee vermaakt !

Voor de bieb heb ik, volgens mij verleden jaar, een map gemaakt met al onze vestigingen erop. Deze is gebruikt voor een omslag ( ik dacht het beleidsplan ). Nadeel was dat onze vestigingen geografisch nogal uit elkaar liggen en het lastig was om er een afbeelding van te maken waarop alle vestigingen en uitleenposten er nog wel goed op kwamen en het dan niet te "priegelig" werd. Ik was toen aardig wat tijd kwijt om verschillende afbeeldingen in een fotobewerkingsprogramma tot een geheel te brengen.

Google maps op de website van de bieb ? Ik denk dat momenteel de gemiddelde klant genoeg heeft aan een postcode en deze in zijn GPS zet als route voor naar de bieb. Misschien wel iets om alle vestigingen te markeren en daar de adresgegevens en link naar de website in te zetten.

Ons huis in Streetview
Hoe leuk ik het allemaal ook vind, het gaat allemaal wel ver ! Big Google is watching you ! Natuurlijk ligt het grotendeels aan jezelf wat je op het net zet, overal invult, of voor aanmeld, maar je kunt er niet omheen dat Streetview door je straat rijdt en foto's van je huis maakt.

In het bericht hierboven laat ik zien wat ik voor Ding 15 met Google maps heb gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Een goedemiddag! Terwijl ik aan ding 10 zit heb jij ding 15 alweer afgerond.Wat betreft "Big Google": ik ben blij dat het (nog) niet live is,
    wat voor eten als ik op mijn bord heb houd ik liever voor mezelf. Je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt met een mooie foto van je huis. Trouwens ben jij ook iets kwijt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor het compliment !
    En euhhh ... ben ik wat kwijt ???
    Heb net vanmorgen m'n bril opgehaald, dus ik zou het moeten kunnen zien ?

    BeantwoordenVerwijderen